Rusya Federasyonu'na Teknik Ziyaret

November 28, 2021
Rusya_1

Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı Dr. Zafer DEMİRCAN Başkanlığındaki NDK Heyeti 16-20 Kasım 2020 tarihlerinde Rusya'daki imalat firmalarına teknik ziyaret gerçekleştirmiştir.

Sn. Dr. Zafer DEMİRCAN Başkanlığındaki NDK Heyeti tarafından 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'nun Volgodonks ve St.Petersburg şehirlerinde Akkuyu Nükleer Güç Santraline Ekipman Üreten İmalat Tesislerine Teknik bir Ziyaret gerçekleştirildi. 

Kurum Başkanımız Dr. Zafer DEMİRCAN başkanlığındaki NDK Heyeti tarafından Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’un makine yapım bölümü AEM-Technology A.Ş. ‘nin Volgodonsk’taki şubesi Atommash’a ziyaret gerçekleştirildi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne dair ana ekipman üretiminin ilerleyişi hakkında AEM-Technology A.Ş. Genel Müdürü Igor Kotov başkanlığındaki fabrika yönetimi ile bir araya gelinerek üretim süreçleri hakkında bilgi alındı ve tesiste incelemelerde bulunuldu. Volgodonsk’taki ziyaretlere müteakip St. Petersburg’a geçilerek OMZ-Special Steels ve Izhorskiye Zavody anonim şirketlerine de ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaretler esnasında Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin Basınç Kabı ve bunun yanında birçok önemli ekipmanın imalat süreçleri yerinde incelendi ve üretimler hakkında değerlendirilmelerde bulunuldu.

St. Petersburg programı çerçevesinde NDK adına YLYS bursiyeri olarak Rusya’da eğitim gören öğrenciler ile de bir araya gelen Başkan DEMİRCAN ve NDK heyeti, St. Petersburg Başkonsolosu Sayın Mehmet Ferhan YORULMAZ’ın davetlisi olarak Konsoloslukta gerçekleşen akşam yemeğine iştirak etti. Verimli geçen görüşmelerini ve ziyaretlerini tamamlayan heyet yurda dönüş yaptı.

Medya Galerisi

Rusya_7
Rusya_6
Rusya_4
Rusya_5
Rusya_3
Rusya_2

İlgili Haberler

Kurumumuz Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001:2022 Sertifikasını Aldı.

Nükleer Düzenleme Kurumu ile Sağlık Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır

INSC Projesinin Açılış Toplantısı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilmiştir

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile dost ve kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlı...

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile Güney Kore Nükleer Güvenlik ve Emniyet Komisyonu (NSSC) arasın...

UAEA Güvence ve Nükleer Madde Sayım ve Kontrol Sitemi Danışmanlık Hizmeti - ISSAS Misyonu gerçekl...

NDK Heyeti Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) 67. Genel Konferansına Katıldı

Ek Protokol Bildirimleri Formlarına İlişkin Kurul Kararı

OECD 5’inci MDEP Konferansı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Antalya’da Gerçekleştirildi.

Nükleer Güvenlik Sözleşmesinin Ortak 8. ve 9. Gözden Geçirme Toplantısı Viyana’da gerçekleştirildi.

Dosya