UAEA 65.Genel Konferansa Katılım

November 28, 2021
1_1

Nükleer Düzenleme Kurumu Başkanı Dr. Zafer DEMİRCAN Başkanlığındaki NDK Heyeti 20-24 Eylül 2021 tarihlerinde UAEA tarafından Viyana’da düzenlenen 65. Genel Konferansa katıldı.

Kurum Başkanımız Sayın Dr. Zafer DEMİRCAN Başkanlığındaki NDK Heyeti Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından 20-24 Eylül 2021 Tarihlerinde Viyana’da düzenlenen 65. Genel Konferansa Katıldı.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından Viyana’da düzenlenen 65. Genel Konferansa Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer DEMİRCAN başkanlığındaki heyet ile katılım sağlamıştır. Genel Konferansa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TENMAK ve NÜTED yetkilileri de iştirak etmiştir. 

UAEA’ya üye ülkelerin katıldığı Konferansta nükleer bilim ve teknolojinin tüm dünyada insanlığın refahına ve barışın geliştirilmesine sağladığı katkının pekiştirilmesi konusunda kararlar alınmıştır.

20 Eylül 2021 pazartesi günü açılış konferansına katılan Başkan Demircan konferans süresince Rusya Federasyonu Nükleer Düzenleme Kurumu (Rostechnadzor), Ukrayna Devlet Nükleer Düzenleme Komitesi (SNRCU), Belarus Cumhuriyeti Acil Durumlar Bakanlığı Nükleer ve Radyasyon Güvenliği Dairesi Başkanlığı (Gosatomnadzor), Macaristan Atom Enerji Kurumu (HAEA), Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK), Bulgaristan Nükleer Düzenleme Ajansı (BNRA), Çekya Nükleer Güvenlik Devlet Ofisi (SÚJB), Slovakya Nükleer Düzenleme Kurumu (ÚJD SR) Başkanları ve UAEA Nükleer Altyapı Geliştirme Departmanı EURATOM ile Batı Avrupa Nükleer Düzenleyicileri Birliği (WENRA) temsilcileri ile temaslar gerçekleştirmiştir. Müzakere yapılan ülkeler ile işbirliği, tecrübe ve teknik bilgi paylaşımı konusunda protokol imzalama hususunda mutabakat sağlanmıştır. 

NDK heyet üyeleri ayrıca BM Viyana Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Muhtar GÜN’ün düzenlemiş olduğu resmi akşam yemeğine katılım sağlamıştır.             

Medya Galerisi

6-2
4-2
9
1
2

İlgili Haberler

Kurumumuz Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001:2022 Sertifikasını Aldı.

Nükleer Düzenleme Kurumu ile Sağlık Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır

INSC Projesinin Açılış Toplantısı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilmiştir

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile dost ve kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlı...

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile Güney Kore Nükleer Güvenlik ve Emniyet Komisyonu (NSSC) arasın...

UAEA Güvence ve Nükleer Madde Sayım ve Kontrol Sitemi Danışmanlık Hizmeti - ISSAS Misyonu gerçekl...

NDK Heyeti Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) 67. Genel Konferansına Katıldı

Ek Protokol Bildirimleri Formlarına İlişkin Kurul Kararı

OECD 5’inci MDEP Konferansı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Antalya’da Gerçekleştirildi.

Nükleer Güvenlik Sözleşmesinin Ortak 8. ve 9. Gözden Geçirme Toplantısı Viyana’da gerçekleştirildi.

Dosya