Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı 63. Genel Konferansı

November 28, 2021
image001

ETBK, NEGEM, NDK, TAEK başkanları ve heyetlerince Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından Viyana’da düzenlenen toplantıya katılmışlardır.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) tarafından Viyana’da düzenlenen 63. Genel Konferansa Türk Delegasyonu Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB) Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü (NEGEM) İbrahim Halil DERE, Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) Başkanı Dr. Zafer DEMİRCAN ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) Başkanı Suat ÜNAL ile beraberindeki heyetler katılmıştır.

UAEA’ya üye 152 ülkeden 3032 kişinin katıldığı Konferansta, nükleer bilim ve teknolojinin dünya genelinde barış, sağlık ve refahın geliştirilmesinde ve kullanılmasındaki rolünün önemini vurgulayan kararlar alınmıştır.

NDK heyet üyeleri, ikili ve heyetler arası görüşmelerin yanı sıra program süresince gerçekleştirilen yan etkinliklere ve teknik toplantılara da katılım ve katkı sağlamıştır.

Nükleer santral inşa etme sürecinde olan ve aynı zamanda düzenleyici altyapısını yenileyen ülkemiz, diğer ülke temsilcileri ile yoğun bir görüşme programı gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda nükleer alanda işbirliği ve bilgi paylaşımı yapılması konusunda görüş birliğine varılmıştır.

T.C. BM Viyana Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Muhtar GÜN'ün düzenlemiş olduğu resmi akşam yemeğinde T.C. Viyana Büyükelçisi Ümit YARDIM, T.C. AGİT Viyana Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin SOYSAL, ETKB NEGEM Genel Müdürü İbrahim Halil DERE, NDK Başkanı Dr. Zafer DEMİRCAN, TAEK Başkanı Suat ÜNAL ile heyetler, Daimi Temsilcilik çalışanları ve Uluslararası Atom Enerji Ajansı’nda çalışan Türk personel bir araya gelmişlerdir.

Medya Galerisi

Adsz
image009
image003
image015

İlgili Haberler

Kurumumuz Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi ISO 27001:2022 Sertifikasını Aldı.

Nükleer Düzenleme Kurumu ile Sağlık Bakanlığı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalanmıştır

INSC Projesinin Açılış Toplantısı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirilmiştir

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile dost ve kardeş ülke Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlı...

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ile Güney Kore Nükleer Güvenlik ve Emniyet Komisyonu (NSSC) arasın...

UAEA Güvence ve Nükleer Madde Sayım ve Kontrol Sitemi Danışmanlık Hizmeti - ISSAS Misyonu gerçekl...

NDK Heyeti Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) 67. Genel Konferansına Katıldı

Ek Protokol Bildirimleri Formlarına İlişkin Kurul Kararı

OECD 5’inci MDEP Konferansı Kurumumuz Ev Sahipliğinde Antalya’da Gerçekleştirildi.

Nükleer Güvenlik Sözleşmesinin Ortak 8. ve 9. Gözden Geçirme Toplantısı Viyana’da gerçekleştirildi.

Dosya